Чайний блог

-
Міфи про чай
Історія чаю налічує сотні років, однак досі про нього побутує чимало хибних переконань. У цій статті розвінчуємо кілька найпоширеніших міфів про напій з мільярдами шанувальників. МІФ 1. Якщо чай швидко заварюється, це означає, що у його складі є фарбники. Чай на 30% складається з екстрактивних, тобто розчинних у воді речовин. Їх сукупність і визначає смакові…
-
Чому цейлонський чай вважають найкращим у світі
Чорний чай найвищої якості має свої унікальні властивості. Особливість чорного чаю в першу чергу залежить від місця розташування та умов вирощування. Шрі-Ланка (раніше відома як Цейлон), розташована в Індійському океані над екватором та благословлена тропічним кліматом, який дарує країні теплу погоду цілий рік. Оскільки вирощування чаю значною мірою залежить від місця розташування та умов вирощування,…
-
Як заварити ідеальний чай
Ще в давнину китайці приділяли велику увагу температурі води при приготуванні чаю. У ті часи чай не заварювали, а варили подрібнене на порошок висушене листя. Сьогодні ми заливаємо чай окропом, і температура та склад води впливають на колір, аромат і смак чайного напою. Зелений чай вищого сорту заварюється водою, температура якої не перевищує 80 градусів.…